Informatie VISpas

IK VISPAS ALS IK DE VISPAS HEB!

NIEUWS OVER DE VISPAS

-> Klik hier voor het laatste nieuws over de VISpas

Met de VISpas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende Lijsten van Viswateren zijn ingebracht. houdt de VISpas nu precies in?


WAAR MAG IK VISSEN?
Lees hier meer over waar je met de VISpas of Kleine VISpas precies mag vissen.

Met de VISpas en bijhorende Lijsten van Viswateren op zak mag je vissen in alle wateren die in deze lijsten vermeld staan.
•Je mag met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen.
•Je hebt één pasje als bewijs dat je lid bent van je vereniging, de federatie én Sportvisserij Nederland - dit scheelt een hoop papierwerk.
•Je helpt mee aan een goede controle, visstandbeheer en de organisatie van wedstrijden.
•Je bent lid van Sportvisserij Nederland en draagt zo bij aan de belangenbehartiging van de Nederlandse sportvisser zodat jij tot in de lengte van dagen kan en mag blijven vissen.

Lijsten van viswateren
Als u wilt weten welke wateren er in de lijsten van viswateren zijn opgenomen, klik dan hier. Als u wilt weten waar de wateren in deze lijsten liggen, start dan de Visplanner.

WAT KOST DE VISPAS?

Wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging ontvang je de VISpas. De kosten van een VISpas zijn opgebouwd uit een landelijke afdracht aan Sportvisserij Nederland, een federatieve afdracht voor de regionale belangenbehartiging en de contributie van de vereniging zelf. De kosten van een lidmaatschap van een hengelsportvereniging variëren tussen de 10 en de 30 euro. Je kunt hier een hengelsportvereniging in jouw omgeving vinden.

Samen met de afdrachten zijn de kosten van een lidmaatschap inclusief de VISpas dan 25 tot 45 euro. Wordt je ook nog lid van een andere hengelsportvereniging dan betaal je de afdrachten niet nog eens maar alleen de kosten voor de aanmaak van de Extra VISpas (3,50) en het lidmaatschapsgeld van die vereniging. Kosten varieren dan tussen de 13,50 en de 33,50 euro per jaar. U kunt uw eventueel betaalde dubbele afdracht via onze website terug vragen.

Meer informatie
Vragen over de VISpas? Kijk meteen of het antwoord op jouw vraag tussen de Veel Gestelde Vragen staat!
Bekijk de algemene voorwaarden behorende bij de VISpas en de algemene voorwaarden van de Kleine VISpas